Koncert med Artos kvartetten i Gudum

Gudum kirke
Tue Lautrup, Sarah Foldager, Luminata Marin og Brian Friisholm
Gratis

Artos Kvartetten etableredes for alvor i sommeren 2018 og har siden haft travlt med koncerter og CD planer. Strygekvartetten er opstået ud af et venskab og en fælles kærlighed til strygekvartetrepertoiret.

Visionen er at spille musik for strygekvartet på allerhøjeste niveau. De fire erfarne musikere er alle solospillere i Århus Symfoniorkester. Herunder lidt mere om musikernes uddannelse og virke hver især.

Tue Lautrup, violin, er uddannet i Aarhus og Paris ved henholdsvis Prof. Tutter Givskov og Prof. Ami Flammer fra Conservatoire de Paris. Han debuterede i 1997 og var i årene ‘00-’12, ansat i DR Symfoniorkestret. Udover at være yderst efterspurgt som solist, underviser og kammermusiker, kan man bla opleve Tue Lautrup på ‘Dacapos’ seneste box-udgivelse af Carl Nielsens samlede kammerværker i de sjældent opførte værker for soloviolin

Sarah Lucy Foldager, violin, er født og opvokset i Nashville, som også kaldes “Music City” i USA. I 2010 blev hun bachelor fra the New England Conservatory of Music, hvorefter hun tog en mastergrad på Det Jyske Musikkonservatorium. Sarah har været ansat i adskillige amerikanske orkestre og som 21-årig koncertmester i MetroWest Symphony Orchestra . Sarah er i dag leder af 2. Violingruppen i Aarhus Symfoniorkester.

Luminita Marin, bratsch, er uddannet i Bucharest, Rumænien, på George Enescu Music School og musik konservatoriet. Hun er vinder af en lang række priser og konkurrencer og har jævnligt optrådt i bl.a. Rumænien, Danmark, Frankrig og Brasilien som kammermusiker og solist. Luminita Marin har været ansat som solobratschist i Sao Paulo Symphony Orchestra, Oslo Philharmonic og Odense Symfoniorkester. I 2014 vandt hun stillingen som 1. solobratschist i Aarhus Symfoniorkester.

Brian Friisholm, cello, er uddannet af professor Harro Ruijsenaars på Det jyske Musikkonservatoriet i Aarhus og hos Walter Nothas i München. Han spillede sin debut koncert fra DJM i 2000 med Det jyske Ensemble og dirigent Thomas Søndergaard. Han har været cellist i Det jyske Ensemble fra 1998-2008  og 2.-solocellist i Århus Symfoniorkester fra 2007 og frem.

Til koncerten, som foregår onsdag den 4. marts kl.19 i Gudum, kan du glæde dig til at høre smukke værker af Beethoven og Mendelssohn i en fordelagtig akustik. Koncerten er gratis og traditionen tro er der efter koncerten et glas vin og snacks.