Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Torsdag d. 4. august 2022, kl. 19:30
Sted Gudumholm Kirke, Aagade 112A, 9280 Storvorde
Kiev kammerkor
Koncert med Kiev Kammerkor

Kom til gratis koncert i Gudumholm Kirke kl. 19:30 torsdag d. 4. august.

Kiev Kammerkor er dannet i 1990 og er hovedstaden Kiev's officielle kor, lønnet af Kulturministeriet der. Det består af 21 sangere, alle uddannede på konservatorier i Ukraine. Stemmerne er fordelt på 10 dame- og 11 herrestemmer.

Koret har vundet et utal af priser i diverse konkurrencer, og listen over festivaler, som koret har deltaget i, er meget lang og imponerende. Repertoiret omfatter stort set al slags musik, gammel og ny, kirkelig og verdslig, vest- og østeuropæisk, men for det danske publikum er det den ukrainske musik, som har gjort det store indtryk. Man kan vel sige, at for os er Kiev Kammerkor synonymt med ortodoks musik og ukrainsk folkemusik.

Der findes i Ukraine et blomstrende musikliv med mange komponister, og adskillige af disse har skrevet hele liturgier til Kiev Kammerkor. Dette hænger naturligt sammen med landets nyvundne uafhængighed og kirkens tilbagevenden til almindelige tilstande.

Kiev Kammerkor er blevet udsendt i radioen i mange lande, i Danmark er det ligefrem blevet kaldt "en del af det danske musikliv" af en speaker, hvor der blev spillet numre fra en af korets mange CD'er.

Kiev Kammerkor er et utrolig flittigt kor, det uropfører værker, indspiller CD'er, giver koncerter i ind- og udland, og inspirerer mange andre kor i Ukraine til at synge den gamle ortodokse musik, som ikke har været sunget i 70 år. Ved sin fornemme kunst kan man vel kalde Kiev Kammerkor en fin ambassadør for sit land, det bringer Ukraine på vores landkort igen og udvider vores musikalske horisont.

Der vil også være en bod udenfor kirken, hvor det er muligt at købe ukrainsk merchandise, kunsthåndværk, dekorationer, som flygtninge har lavet samt kager, tærter, kaffe og the. Donationerne går til en ambulance med medicinal udstyr til Donetsk regionen, Ukraine.